« يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ»

جشن فراغت جشن به بار نشستن درخت تنومند دانش‌اندوزی است. گرامی داشت از چهار سال فعالیت بی‌وقفه و پیگیر اساتید فرهیخته و محصلین پرتلاشی است که اینک ثمره چهار سال زحمت و رنج دانش‌اندوزی را نظاره گراند. برگزاری جشن فراغت در کشور بیانگر اهتمام به مقام فراگیری علم است که از مصادیق بارز شعایر دینی و اسلامی به حساب می آید. در اندیشه وحیانی اسلام علم و دانش توأم با ایمان و اخلاق در جایگاه معیار ارزشی برتر و الگو نشسته است و مسلمانان به منظور کسب مقام و منزلت رفیع نزد خداوند به فراگیری ایمان دینی و علوم بشری فرا‌خوانده شده است. از این منظر تجلیل از علم و ایمان، تجلیل از شعایر عظیم قرآنی و آموزه‌های دینی اسلام است.
دانشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی به لطف، توفیق و مدد الهی هفتمین و هشتمین جشنواره فارغ التحصیلی خویش را با حضور ریاست، معاونین، روسای دانشکده ها، کارمندان، متنفذین و بزرگان، خانواده های دانشجویان و اقشار مختلف مردم دانش دوست ولایت غزنی در سالن اجتماعات سنایی برگزار نمود. این جشنواره که به افتخار فراغت صدها محصل پوهنتون خاتم النبیین دایر شده بود با گردانندگی جناب آقای دکتر رضایی و آقای بسم الله فطرت همراه بود. برنامه با تلاوت چندی از آیات کلام الهی توسط قاری بشیر احمد آسف .آغاز گردید و در ادامه جناب آقای دکتر بسم الله مهدوی آمر فرهنگی پوهنتون پیام صاحبان امتیاز پوهنتون خاتم النبیین را به خوانش گرفت و بعد از آن معاونت امور محصلان جناب استاد فصاحت با موضوع نقش دانش و دانایی در تامین امنیت ملی به ایراد سخن پرداخت و بیان داشتند که: امنیت ملی به عنوان یک متغیر وابسته از عوامل و مولفه های مختلفی تاثیر پذیر است. بحث این است که دانش و دانایی، چه تاثیری را بر تامین امنیت ملی به معنای وسیع کلمه می داشته باشد. به نظر می رسد که نقش دانش و دانایی و مراکزی که تولید علم و دانش می کند، مخصوصا اینجا دانشگاه خاتم النبیین (ص) در تامین امنیت ملی نقش بسیار مهم و بارزی می باشد. ایشان نقش دانش و دانایی و دانشگاه خاتم را از نظر مکتب کاپنهاک مورد بررسی قرار داده و علاوه داشتند که:از نظر مکتب کاپنهاک،‌ امنیت ملی یک مفهومی صرفا نظامی و سنتی نیست که صرفا بخشهای نظامی و امنیتی را در بر بگیرد بلکه امنیت ملی، معنای وسیع و فراخناکی دارد که با توجه به این نگاه، نقش علم و دانش و دانشگاهها در تامین امنیت ملی می تواند بسیار قابل توجه باشد. استاد فصاحت در اخیر صحبت های خویش جشن فارغ التحصیلی دانشجویان را خدمت دانشجویان فارغ التحصیل، اساتید و خانواده های ایشان تبریک و شادباش عرض داشته و از خدای منان آرزوی سلامتی و بهروزی برای تک تک دانشجویان نمود. در ادامه گروه سرود لیسه نورغزنه سرود زیبایی را اجرا نمودند. پس از آن جناب آقای انوری یکتن از دانشجویان فارغ التحصیل به نمایندگی از فارغان ایراد سخن نموده و در باب اهمیت علم دانش و نقش آن در توسعه رفاه خانواده و جامعه سخنرانی نمود. در ادامه جناب دکتر حبیبی ریاست پوهنتون خاتم النبیین شعبه غزنی ایراد سخن نموده و بیان داشتند که: هفتمین و هشتمین دوره جشنواره فراغت دانشجویان پوهنتون خاتم النبیین(ص) شعبه غزنی در حال برگزار میگردد که ما 13دور فراغت لیسانس، 10 دور فراغت ماستری در دانشگاه خاتم النبیین کابل و هفتمین و هشتمین دور فراغت دانشجویان را در شعبه غزنی به حول و قوه الهی برگزار می نمایم. ریاست محترم دانشگاه در فراز دیگری از صحبت های خویش بیان داشتند که: اولین پیام اسلام پیام خواندن و نوشتن است و هیچ دینی همانند اسلام و به اندازه آن مسلمانان را به آموختن علوم گوناگون و یاد دادن آن به دیگران به منظور رواج علم و دانش میان مردم تاکید نکرده است. مسلمانان از همان روزگاران اولیه صدر اسلام به دنبال کسب علم و دانش بودند که این امر از توصیه های قرآن و دین اسلام نشات می گرفت و پیامبر گرامی اسلام به عنوان اولین معلم و مربی در تاریخ که تعالیم و احکام دین اسلام را به یاران و صحابه خویش می آموخت و با تاسیس اولین حلقه های درسی در مساجد علم آموزی را آغاز نمود. دکتر حبیبی در بعد دیگری صحبت های خویش برادری، برابری و همدلی و همگرایی را در آموزه های اسلام مورد بحث قرار داده و بیان داشتند که: هیچ کشوری در دنیا پیدا نمی شود که از یک رنگ، مذهب و نژاد واحد تشکیل شده باشد ولی باهمه تفاوت های نژادی، دینی و لیسانی در فضای همدلی، همگرایی برای توسعه، ترقی و پیشرفت و آبادانی کشور و سرزمین خویش تلاش می نمایند.

در آموزه های اسلامی پیامبر گرامی اسلام در منشور مدینه همه مسلمانان را امت واحده یاد می نماید پس با عنایت به آموزه های اسلامی ما باید بیش از پیش همگرایی، همدلی و وفاق را به عنوان ملت واحده حفظ نمایم و برای سربلندی و سرافرازی کشور خویش تلاش نمایم. دکتر حبیبی در اخیر صحبت های خویش از تمام خانواده های فارغان تقدیر و تشکر به عمل آورده که سالهای متمادی با مشکلات اقتصادی موجود در کشور مقابل نموده و فرزندان خویش را مورد حمایت های مادی و معنوی قرار دادند تا با کسب علم و دانش خدمگزار جامعه و مردم خویش باشند. در ادامه نمایند اساتید جناب دکتر موسوی سوگندنامه را برای دانشجویان فارغ التحصیل به خوانش گرفت و جشنواره با توزیع لوح تقدیر و تندیس و دعاخیر به اختتام رسید.