شنبه 1 ثور 1403 برابر با Friday, 19 April , 2024

مدیریت  فارغ التحصیلان یکی از ادارات کلیدی در مراکز تحصیلات عالی می باشد. این مدیریت ضمن اینکه به طور مداوم با فارغ التحصیلان در ارتباط می باشد، به دلیل تأیید و تثبیت فراغت، ایجاد سیستم و رویه یکسان و یکنواخت در سطح کلیه فارغ‌التحصیلان و نظارت بر اجرای مراحل فارغ‌التحصیلی و صیانت از حقوق دانش‌آموختگان پوهنتون و تأیید مدارک آنان از اهمیت اساسی برخوردار است. علاوه بر این مدیریت فارغ‌التحصیلان پل ارتباطی دانش‌آموختگان با ساير پوهنتون های داخل و خارج از كشور و مراكز دولتي و خصوصي در ارتباط با تأییدیه تحصيلي، تأییدیه مدارك و تأییدیه موارد لازم در جهت تثبیت فراغت و اشتغال و ادامه تحصيل دانشجویان نیز می‌باشد و از این لحاظ دارای اهمیت مضاعف می باشد.

رحمت الله صادقی

• فارغ التحصیل مقطع لیسانس رشته جامعه شناسی از پوهنتون هرات سال ۱۴۰۰هـ ش
  • دارای سابقه کاری در ریاست امور مهاجرین و عودت کننده گان (مدیریت عودت و ادغام مجدد) ولایت هرات به مدت یک سال(۱۳۹۹)

• نام و تخلص: رحمت الله صادقی
  • نام پدر: محمد امین
  • محل تولد: ولسوالی قره باغ ولایت غزنی
  • وضعیت تحصیلی: فارغ التحصیل لیسانس رشته جامعه شناسی از پوهنتون هرات 1400 ه ش
  • فعالیتها و سابقه اجرایی: مدیریت عودت و ادغام مجدد، ریاست امور مهاجرین و عودت کنندگان، ولایت هرات 1399 ه ش

مدیریت  فارغ التحصیلان یکی از ادارات کلیدی در مراکز تحصیلات عالی می باشد. این مدیریت ضمن اینکه به طور مداوم با فارغ التحصیلان در ارتباط می باشد، به دلیل تأیید و تثبیت فراغت، ایجاد سیستم و رویه یکسان و یکنواخت در سطح کلیه فارغ‌التحصیلان و نظارت بر اجرای مراحل فارغ‌التحصیلی و صیانت از حقوق دانش‌آموختگان دانشگاه و تأیید مدارک آنان از اهمیت اساسی برخوردار است. علاوه بر این مدیریت فارغ‌التحصیلان پل ارتباطی دانش‌آموختگان با ساير دانشگاه‌های داخل و خارج از كشور و مراكز دولتي و خصوصي در ارتباط با تأییدیه تحصيلي، تأییدیه مدارك و تأییدیه موارد لازم در جهت تثبیت فراغت و اشتغال و ادامه تحصيل دانشجویان نیز می‌باشد و از این لحاظ دارای اهمیت مضاعف می باشد.

در انشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی، این اداره در سال ۱۳۹۵ش، شروع به فعالیت نموده و در راستای انجام کلیه‌ی امور مربوط به فارغ‌التحصیلان فعالیت می‌نماید. مدیریت امور فارغان دانشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی از نظر تشکیلاتی زیر مجموعه معاونت امور محصلان قرار داشته و متشکل است از یک مدیر و در صورت لزوم چند همکار اداری. ضمن اینکه مدیریت آرشیف و انجمن فارغ‌التحصیلان نیز در ساختار این اداره شامل می‌باشد. مدیریت امور فارغ­التحصیلان امانت‌دار تمام زحمات دانش‌آموختگان و ارزش‌یابی‌هایی است كه اساتید محترم در طول سال‌ها تدریس انجام داده‌اند. این اداره دارای یک مجموعه اسناد اداری مشخص و کاربردی از قبیل فورم های عدم مسئولیت، درخواست کتبی طی مراحل فراغت، تحقیق پایانی، درخواست صدور اسناد و… نیز بوده و برای صدور اسناد فارغ  التحصیلان اقدام عملی می نماید که بعد از طی مراحل اداری و با هماهنگی نماینده دانشگاه و تأیید آن در وزارت تحصیلات عالی، به دانشجوی مربوطه تسلیم می­شود.

اهداف و پلان های این اداره را به صورت تیتروار چنین می توان خلاصه کرد:

1. تسریع در صدور مدارک فارغ التحصیلان در حد اقل زمان ممکن؛
  2. مکانیزه کردن سیستم؛
  3. به حد اقل رساندن هزینه در صدور مدارک فارغ التحصیلی و به حداکثر رساندن تسهیلات برای فارغ التحصیلان؛
  4. سازمان دهی شورای فارغ التحصیلان؛
  5. ایجاد ارتباط با فارغ التحصیلان از طریق نمایندگان واحد ها، جلسات و نشست ها و کانال های الکترونیکی ویژه فارغ التحصیلان؛
  6. اخذ و تأیید و توزیع دیپلوم دولتی برای تمامی فارغ التحصیلان؛
  7. تلاش جهت معرفی، ثبت و راجستر نمودن فارغ التحصیلان در سازمان های آموزشی و مؤسسات معتبر ملی و بین المللی؛ به عنوان نمونه:
    • تلاش در جهت ثبت و راجستر و معرفی نمودن فارغ التحصیلان رشته طب معالجوی در موسسه بین المللی (WDMS) یا (World Directory of Medical School)
    • ثبت و معرفی فارغ التحصیلان رشته اقتصاد برای کار آموزی در (اطاق صنایع و معادن کشور)
    • معرفی فارغ التحصیلان رشته حقوق در (کلینیک های حقوقی) معتبر کشور؛
  • تشکیل پرونده فارغ التحصیلی برای دانشجویانی که واحد های درسی شان را با موفقیت به پایان رسانده اند؛ با معرفی اداره امور محصلان