مرکز مشاوره و کاریابی با همکاری کمیته تحقیق دانشکده طب معالجوی پوهنتون خاتم‌النبیین(ص) شعبه غزنی در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سطح دانش محصلان برای مدیریت و جلوگیری از اضطراب و افسردگی، سمیناری را با عنوان “اختلالات افسردگی و اضطراب، علل، علایم و راه‌های درمان آن” در تاریخ ۲۷ / ۷ / ۱۴۰۲ برگزار نمودند. در آغاز سمینار با آیات کلام الله مجید توسط قاری محترم وحیدالله وحدت آغاز گردید و در پی آن دکتر سید محمد تقی هاشمی با موضوع “رابطه افسردگی و اضطراب با میزان معنویت ” پرداخت. ایشان پس از تعریف افسردگی و اضطراب و شاخص‌های آن و همچنین تعریف معنویت و شاخص‌های آن، رابطه افسردگی و اضطراب را با سطح معنویت افراد تبیین نمودند و چنین بیان داشت که بین اضطراب و سطوح معنویت همبستگی منفی و همچنین بین میزان افسردگی و معنویت نیز همبستگی منفی وجود دارد؛ به گونه ای که  معنویت با تحت تاثیر قرار دادن جهان بینی افراد، شناخت‌های افراد را از هستی و انسان و همچنین اهداف زندگی انسانی تغییر داده و انسان معنوی هیچگاهی دچار یاس و ناامیدی که از مهمترین عوامل افسردگی است، نمی‌شود. در ادامه داکتر باقر سعیر بر علل و علائم استرس و اضطراب از نظر طبی پرداخت. ایشان بیان داشتند که استرس و اضطراب روانی تاثیر مضری روی بدن دارد و منجر به بروز علائم فیزیکی مانند سر درد و درد قفسه سینه می‌شود، مشکلات خلقی مانند اضطراب یا غم ایجاد می‌کند. وی همچنان افزود که استرس در کوتاه مدت می‌تواند برای سلامتی و پیشرفت انسان مفید باشد و بدن از طریق ترشح هورمون‌های مانند کورتیزول به استرس پاسخ داده تا ضربان قلب و تنفس افزایش یابد و ماهیچه‌ها برای واکنش آماده شوند اما اگر استرس متوقف نشود و طولانی تر از آنچه برای بقا لازم است بروز کند می‌تواند بر سلامتی افراد تاثیر منفی بگذارد. این نوع استرس مزمن باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های روانی شده در حالی که استرس مثبت استرسی است که در مواجهه با چالش‌ها موجب عملکرد خوب در افراد شده و منجر به ایجاد شبکه‌های قوی تر و انعطاف پذیری مغز انسان می‌شود.