سه‌شنبه 28 حمل 1403 برابر با Tuesday, 16 April , 2024
دانشگاه خاتم النبیین

بخش اول؛ مقدمه
هرساله شروع سال تحصیلی جدید نوید از تجدید همت استادان و دانشجویان برای گسترش محافل علم و معرفت، ارتقاء توانمندی‌‌ها و شکوفایی استعداد ها دارد. دانشگاه باغ علم و آگاهی است در این باغ معرفتی، استاد و دانشجو در روابط دوسویه یاد دهی و یادگیری است و برآمد این یاد دهی و یادگیری دوسویه وقتی به خوبی محقق می شود که برآمد آن رشد تمامیت شخصیت استاد و دانشجو باشد. این به معنای تحقق انسانیت است و در اینجا است که علم لزوما کثرت اطلاعات نیست بلکه علم جهت داری است که با فضایل اخلاقی پیوند دارد. علم سازنده‌ای است که در جهت خدمت به بشریت قرار می گیرد در اینجا عالم خود ساخته است و وقتی در نقش استاد بر می آید مربی می شود و همان گونه پروردگار، رب و مربی عالم است او نیز مربی گری می کند اما این استاد به زودی در می یابد که باید در مواردی از نقش استادی خود به نقش شاگردی هم انتقال پیدا کند.
پوهنتون خاتم النبیین (ص) شعبه غزنی همه ساله به رسم احترام و تکریم دانشجویان جاهد، کوشا و ممتاز؛ جشنواره آغاز سال تحصیلی و تقدیر از محصلان ممتاز را برگزار می نماید تا تقدیر شود مرتبت تلاش، زحمت، پشتکار و استعداد. دانشجویان مستعد و نخبه در چرخه زیست دانشگاهی نیروهای انسانی ارزشمندی هستند که می توانند در فردای کشور سهمی در توسعه و آبادانی این کهن بوم داشته باشند. دانشجویان در عرصه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پیشتازان تحولات بوده و هستند و توسعه صنعت و تکنالوژی در کشور، در گرو بهره‌مندی از ظرفیت دانشجویان و دانشگاهیان است زیرا دانشجویان می توانند در جامعه پویایی و نشاط ایجاد کند و محیط اطراف خود را متحول سازد، جریان و موج ایجاد نماید و جامعه را در مسیر حرکت روبه‌جلو قرار دهد. اگر دانشجویان به کشور و موفقیت و پیشرفت آن بی‌اعتنا باشند و به‌جای تحرک و بالندگی، به رخوت و ایستایی روی ‌آورند، تردیدی نیست که دستاوردهای فعلی و چشم‌اندازهای جامعه در تمامی ابعاد رو به زوال خواهد نهاد. پر واضح است که برای ایجاد انگیزه و شور نشاط و جلوگیری از رخوت و استایی باید هر از گاهی دانشجویان مورد تقدیر و تشویق و عنایت و حمایت مادی و معنوی جامعه و دانشگاه قرار گیرد که دانشگاه خاتم النبیین به اهمیت این مهم واقف بوده و هر از گاهی دانشجویان مستعد و پرتلاش را مورد تشویق و حمایت های مادی و معنوی قرار می دهد.