افکار واندیشه های انسان به گونه ای است که ممکن است فقط با خواندن یک کتاب، پایه اندیشه ها وافکار انسان مسیر جدیدی را طی نماید. با توجه به اهمیت فرهنگ مطالعه وکتابخوانی ودرراستای ترویج ونهادینه سازی آن، پوهنتون خاتم النبیین شعبه غزنی بخش آمریت فرهنگی با همکاری کمیته های فرعی دانشکده های طب معالجوی، حقوق وعلوم سیاسی واقتصاد، دو مسابقه کتابخوانی را با دو موضوع متفاوت اما به صورت همزمان، برای محصلین طب معالجوی(مدیریت زمان)و برای محصلین علوم انسانی(تصویری از حکومت اسلامی) را درفضای اهتمام واشتیاق برگزار نمودند. این برنامه با حضور اساتید، مسئولین ،محصلین و رسانه تمدن، در سالن اجتماعات سنایی، ساعت ۱۰ صبح مورخ ۱۴۰۳/۶/۳۰با تلاوت آیات الهی توسط آقای فکوری یک تن از محصلان آغاز و با اجرای خوب جناب آقای رضوی مسئول کمیته امتحانات ادامه یافت. سپس جناب دکتر سید لیاقت علی موسوی مسئول کمیته فرهنگی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و یکی از مسئولان برگزاری مسابقات کتابخوانی، توضیحات لازم را ارائه نمودند. دکتر موسوی در بخشی از سخنانش اظهار داشت که امروزه یکی از شاخصه های ارزیابی رشد و توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری در عصر حاضر میزان مطالعه و کتابخوانی مردم آن سرزمین است. کشور افغانستان با توجه به گذشته تمدنی خود در وضعیت چندان مناسب و رضایت بخش نیست. آمار و ارقام در مورد سرانه فرهنگ مطالعه در این سرزمین چندان امیدوارکننده نیست. امروزه اگر بخواهیم گذشته تمدنی خود را در مورد مطالعه و فرهنگ کتابخوانی بازیابیم، باید مطالعه را جزء زندگی و خرید کتاب را ازجمله لوازم ضروری زندگی قرار دهیم؛ و سر انجام برنامه مسابقه کتابخوانی درفضای شور و اشتیاق به پایان رسید.