پنج‌شنبه 7 میزان 1401 برابر با Thursday, 29 September , 2022

کتابخانه‌ها یکی از مهمترین کانونهای توسعه و تغذیه فکری و افزایش ضریب آگاهی جامعه و ارتقاء سطح علمی و فرهنگی آن است که از طریق گردآوری و سازماندهی منابع اطلاعاتی لازم و عرضه آن برای مشتریان علم و آگاهی به ایفای این نقش می پردازد. به خصوص به قشر فرهنگی و فرهیخته جامعه، اعم از دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و محققان در راستای تأمین منابع مطالعاتی، پژوهشی و ادبیات تحقیقی کمک شایان و خدمت بی نظیری می کند.

دکتر سید بسم الله مهدوی

استاد مدعو دانشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی

مدارک تحصیلی:

• لیسانس فقه و معارف اسلامی از جامعه المصطفی العالمیه؛
  • ماستری تاریخ معاصر جهان اسلام از جامعه المصطفی العالمیه؛
  • دکتری تاریخ معاصر جهان اسلام از جامعه المصطفی العالمیه- ایران.
  • تحصیلات علوم اسلامی: معادل دکتری
دکتر بسم الله مهدوی

کتابخانه‌ی دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) شعبه غزنی به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های آمریت تحقیقات علمی این دانشگاه، دارای بهترین کتاب‌های علمی و تخصصی در بخشهای علوم انسانی، دینی، طبی… بوده و دارای دو سالن مجزا برای مطالعه خواهران و برادران میباشد. این کتابخانه که همزمان با تأسیس شعبه غزنی دانشگاه خاتم النبیین در سال ۱۳۹۱ تأسیس شده، تلاش دارد تا فضای مناسب جهت مطالعه، تحقیق و پژوهش برای فرزانگان دیار غزنه، اعم از خواهران و برادران، فراهم نماید.

سالن مطالعة کتابخانه این دانشگاه ظرفیت پذیرش 80 نفر دانشجو را به طور هم‌زمان برای مطالعه دارد. این کتابخانه با داشتن 1 نفر کارمند تمام وقت  همه روزه، جز روزهای تعطیلی رسمی، از ساعت 7 صبح تا 6 شام در خدمت دانشجویان گرامی و مراجعین محترم می‌باشد.

هم‌چنین بخش امانت این کتابخانه با بیش از 15000 عنوان کتاب، آمادة خدمت‌رسانی به دانشجویان علوم انسانی، طبی و دینی می‌باشد. ثبت نام دانشجویان برای گرفتن کتاب به صورت امانت، به اعتبار کارت دانشجویی برای همیشه و به طور رایگان انجام می‌شود. هر دانشجو می‌تواند حداکثر 2 جلد کتاب را برای 1 هفته به طور امانت برداشت نماید و در صورت لزوم، کتاب‌ها تا یک هفتة دیگر تمدید می‌گردد.

کتابخانه‌ی دانشگاه مجهز به نرم‌افزار جستجو و امانت کتاب می‌باشد. استفاده از این نرم‌افزار به دانشجویان این امکان را می‌دهد تا بتوانند به راحتی براساس نام کتاب، نام نویسنده و یا موضوع، کتاب مورد نظر خود را جستجو کرده و پس از ثبت شمارة کتاب، آن را از بخش امانات درخواست نمایند. دانشجویان هم‌چنین می‌توانند از دفترچه‌های راهنمای کتاب در کنار نرم افزار، برای انتخاب کتاب مورد نظر خود استفاده کنند.

علاوه بر این، دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) شعبه غزنی تعداد زیادی از نرم‌افزارهای علمی الکترونیک که حاوی مهم‌ترین و معتبرترین کتاب‌های علمی و مورد نیاز پژوهشگران علوم انسانی و تجربی است، خریداری نموده و ثبت سیستم کمپیوتری نموده است. دانشجویان این دانشگاه و علاقه‌مندان به تحقیق و پژوهش، می‌توانند به این خدمات نیز دسترسی داشته و کتاب‌های الکترونیکی را برای همیشه و آنهم به صورت رایگان در اختیار داشته باشند.

در کنار کتاب‌های علمی و تخصصی، دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) تلاش کرده تا مجموعه ای از مجله‌های علمی- تخصصی داخلی و خارجی را نیز تهیه نموده و در اختیار علاقه­مندان قرار دهد. هم‌چنین روزنامه‌های معتبر داخلی در سالن مطالعه‌ی کتابخانه‌ی دانشگاه وجود دارد و علاقه‌مندان می‌توانند از این طریق تحولات افغانستان و جهان را نیز دنبال نمانید و از آن آگاهی یابند.

• نام و تخلص: دکتر سید بسم الله مهدوی
  • نام پدر: سید محمدنبی
  • محل و زمان تولد: ولسوالی قره باغ، ولایت غزنی، ۱۳۶۰ شمسی

1. تدریس: از سال ۱۳۹۹ تا کنون در دانشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی در موضوعات تحولات فرهنگ و تمدن اسلامی، تاریخ معاصر افغانستان، روش تحقیق…

2. تحقیق: دارای آثار متعدد تحقیقی به صورت مقالات و مونوگراف.

• مقالات: بیش از ده مقاله چاپ شده در نشریات معتبر علمی جمهوری اسلامی ایران و در حوزه های تاریخ، سیاست، فرهنگ و جامعه.
    • پیامدهای کلان اجتماعی مهاجرت شیعیان افغانستان به ایران؛
    • کاوشی در وضع فرهنگی شیعیان غزنین؛ از احمدشاه تا حمله عبدالرحمن به هزارستان؛
    • پیامدهای فرهنگی سلطه شوروی بر آذربایجان؛
    • راهکارهای سر سید احمدخان برای حل بحران عقب‌ماندگی جوامع اسلامی شبه‌قاره؛
    • عوامل مؤثر بر روابط سیاسی پاکستان و آمریکا؛
    • پیامدهای دینی مهاجرت شیعیان افغانستان به ایران؛
    • بررسی رفتار سیاسی سر سید احمدخان؛
    • مهاجرت به ایران و پیامدهای آن بر حوزه دینی شیعیان افغانستان؛
    • پیامدهای اجتماعی مهاجرت شیعیان افغانستان به ایران (با تأکید بر هنجارهای خانواده)؛
    • فرهنگ در تجربه و تفکر طالبان؛
  • مونوگرافها:
    • «شیعیان غزنین از احمدشاه تا امان الله- مقطع لیسانس» برای مقطع لیسانس؛
    • «پیامدهای فرهنگی مهاجرت شیعیان افغانستان به ایران» برای مقطع ماستری»؛
    • «نقش فرهنگ سیاسی قبیله ای در توسعه نیافتگی سیاسی- اسلامی افغانستان معاصر» برای مقطع دکتری.
  • عضو هیأت تحریریه نشریه تخصصی «چشم انداز اندیشه»
  • همکار آمریت فرهنگی دانشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی؛
  • ریاست دفتر رئیس دانشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی؛
  • مدیر کتابخانه دانشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی موسوم به «کتابخانه آیت الله محسنی (ره)»
  • مدیریت و اداره نظم داخلی و ارائه خدمات کتابخانه ای به دانشجویان؛
  • تهیه لیست نیازمندی های کتابخانه جهت خریداری؛
  • مدیریت ثبت و طبقه بندی معیاری کتابخانه؛
  • تنظیم ساعات کاری همکاران متناسب با ساعات مورد نیاز استفاده کننده گان؛
  • راه اندازی و مدیریت کتابخانه الکترونیکی و ایجاد مساعدت های لازم جهت استفاده کنندگان؛
  • حفظ و مراقبت از کتابخانه؛ کتاب ها و منابع علمی؛
  • نظارت برکارکرد و فعالیت های کارمندان؛
  • ثبت و آرشیو پایان نامه های دانشجویان؛
  • انجام امور مربوط به تصفیه حساب دانشجویان با کتابخانه؛
  • شناسایی مجلات علمی، جمع آوری مجلات عمومی و آرشیو در کتابخانه؛
  • برگزاری ارتباط و همکاریهای متقابل با کتابخانه های معتبر دانشگاه های داخلی و خارجی؛
  • راه اندازی سیستم جستجوی علمی جهت استفاده اساتید و دانشجویان؛
  • صدور و امضای اسناد مربوط به کتابخانه؛
  • برگزاری روش های آموزشی برای کارمندان و کورس های کوتاه مدت جهت نحوه استفاده از منابع موجود برای استفاده کننده گان؛
  • تهیه و تنظیم لایحه وظایف کارمندان زیر دست؛
  • ارائه طرح و برنامه های جدید توسعه کمی و کیفی کتابخانه؛
  • ارائه گزارش به آمریت تحقیقات علمی.

شماره تماس: 0093789899652

ایمیل آدرس: besmellahmahdavi@gmail.com