[xyz-ips snippet="shamsi"]

مدیریت  فارغ التحصیلان یکی از ادارات کلیدی در مراکز تحصیلات عالی می باشد. این مدیریت ضمن اینکه به طور مداوم با فارغ التحصیلان در ارتباط می باشد، به دلیل تأیید و تثبیت فراغت، ایجاد سیستم و رویه یکسان و یکنواخت در سطح کلیه فارغ‌التحصیلان و نظارت بر اجرای مراحل فارغ‌التحصیلی و صیانت از حقوق دانش‌آموختگان پوهنتون و تأیید مدارک آنان از اهمیت اساسی برخوردار است. علاوه بر این مدیریت فارغ‌التحصیلان پل ارتباطی دانش‌آموختگان با ساير پوهنتون های داخل و خارج از كشور و مراكز دولتي و خصوصي در ارتباط با تأییدیه تحصيلي، تأییدیه مدارك و تأییدیه موارد لازم در جهت تثبیت فراغت و اشتغال و ادامه تحصيل دانشجویان نیز می‌باشد و از این لحاظ دارای اهمیت مضاعف می باشد.

رحمت الله صادقی

• فارغ التحصیل مقطع لیسانس رشته جامعه شناسی از پوهنتون هرات سال ۱۴۰۰هـ ش
  • دارای سابقه کاری در ریاست امور مهاجرین و عودت کننده گان (مدیریت عودت و ادغام مجدد) ولایت هرات به مدت یک سال(۱۳۹۹)

• نام و تخلص: رحمت الله صادقی
  • نام پدر: محمد امین
  • محل تولد: ولسوالی قره باغ ولایت غزنی
  • وضعیت تحصیلی: فارغ التحصیل لیسانس رشته جامعه شناسی از پوهنتون هرات 1400 ه ش
  • فعالیتها و سابقه اجرایی: مدیریت عودت و ادغام مجدد، ریاست امور مهاجرین و عودت کنندگان، ولایت هرات 1399 ه ش

مدیریت  فارغ التحصیلان یکی از ادارات کلیدی در مراکز تحصیلات عالی می باشد. این مدیریت ضمن اینکه به طور مداوم با فارغ التحصیلان در ارتباط می باشد، به دلیل تأیید و تثبیت فراغت، ایجاد سیستم و رویه یکسان و یکنواخت در سطح کلیه فارغ‌التحصیلان و نظارت بر اجرای مراحل فارغ‌التحصیلی و صیانت از حقوق دانش‌آموختگان دانشگاه و تأیید مدارک آنان از اهمیت اساسی برخوردار است. علاوه بر این مدیریت فارغ‌التحصیلان پل ارتباطی دانش‌آموختگان با ساير دانشگاه‌های داخل و خارج از كشور و مراكز دولتي و خصوصي در ارتباط با تأییدیه تحصيلي، تأییدیه مدارك و تأییدیه موارد لازم در جهت تثبیت فراغت و اشتغال و ادامه تحصيل دانشجویان نیز می‌باشد و از این لحاظ دارای اهمیت مضاعف می باشد.

در انشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی، این اداره در سال ۱۳۹۵ش، شروع به فعالیت نموده و در راستای انجام کلیه‌ی امور مربوط به فارغ‌التحصیلان فعالیت می‌نماید. مدیریت امور فارغان دانشگاه خاتم النبیین شعبه غزنی از نظر تشکیلاتی زیر مجموعه معاونت امور محصلان قرار داشته و متشکل است از یک مدیر و در صورت لزوم چند همکار اداری. ضمن اینکه مدیریت آرشیف و انجمن فارغ‌التحصیلان نیز در ساختار این اداره شامل می‌باشد. مدیریت امور فارغ­التحصیلان امانت‌دار تمام زحمات دانش‌آموختگان و ارزش‌یابی‌هایی است كه اساتید محترم در طول سال‌ها تدریس انجام داده‌اند. این اداره دارای یک مجموعه اسناد اداری مشخص و کاربردی از قبیل فورم های عدم مسئولیت، درخواست کتبی طی مراحل فراغت، تحقیق پایانی، درخواست صدور اسناد و… نیز بوده و برای صدور اسناد فارغ  التحصیلان اقدام عملی می نماید که بعد از طی مراحل اداری و با هماهنگی نماینده دانشگاه و تأیید آن در وزارت تحصیلات عالی، به دانشجوی مربوطه تسلیم می­شود.

اهداف و پلان های این اداره را به صورت تیتروار چنین می توان خلاصه کرد:

1. تسریع در صدور مدارک فارغ التحصیلان در حد اقل زمان ممکن؛
  2. مکانیزه کردن سیستم؛
  3. به حد اقل رساندن هزینه در صدور مدارک فارغ التحصیلی و به حداکثر رساندن تسهیلات برای فارغ التحصیلان؛
  4. سازمان دهی شورای فارغ التحصیلان؛
  5. ایجاد ارتباط با فارغ التحصیلان از طریق نمایندگان واحد ها، جلسات و نشست ها و کانال های الکترونیکی ویژه فارغ التحصیلان؛
  6. اخذ و تأیید و توزیع دیپلوم دولتی برای تمامی فارغ التحصیلان؛
  7. تلاش جهت معرفی، ثبت و راجستر نمودن فارغ التحصیلان در سازمان های آموزشی و مؤسسات معتبر ملی و بین المللی؛ به عنوان نمونه:
    • تلاش در جهت ثبت و راجستر و معرفی نمودن فارغ التحصیلان رشته طب معالجوی در موسسه بین المللی (WDMS) یا (World Directory of Medical School)
    • ثبت و معرفی فارغ التحصیلان رشته اقتصاد برای کار آموزی در (اطاق صنایع و معادن کشور)
    • معرفی فارغ التحصیلان رشته حقوق در (کلینیک های حقوقی) معتبر کشور؛
  • تشکیل پرونده فارغ التحصیلی برای دانشجویانی که واحد های درسی شان را با موفقیت به پایان رسانده اند؛ با معرفی اداره امور محصلان