[xyz-ips snippet="shamsi"]
There is nothing to show here!
Slider with alias none not found.

به منظور تجلیل هرچه باشکوه تر از حماسۀ ماندگار و آگاهی بخش عاشورا، نشست علمی-فرهنگی تحت عنوان «فرصت‌ها و ظرفیت‌های عاشورایی»، روز یکشنبه ۲۴ سرطان ۱۴۰۳، در سالن اجتماعات ابوریحان پوهنتون خاتم النبیین شعبه غزنی برگزار گردید.

این نشست که در آن اساتید، محصلان و کارمندان پوهنتون خاتم النبیین شعبه غزنی، تعدادی از اساتید پوهنتون غزنی، علما، طلاب و دیگر علاقه مندان مباحث علمی شرکت داشتند، با اجرای آقای عبدالله الهام و قرائت قرآن کریم توسط سید اسلام فکوری آغاز شده و با سخنرانی دکتر محمدجواد صمیمی با موضوع «عاشورا و احیای دین» ادامه یافت. دکتر صمیمی در این صحبتها با استناد به جملات متعدد امام حسین، نهضت عاشورا را حرکتی اصلاح و احیا گرایانه دینی در برابر فسادهای رو به گسترش سیاسی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی عنوان نمود که در تار و پود جامعه ریشه دوانیده و تمامی ارزش های دینی را به چالش کشیده و به مخاطره انداخته بود. سپس استاد صبغت الله ابراهیمی از اساتید پوهنتون غزنی صحبت نموده و فضایل امام حسین را با استناد به روایات رسوالله و جایگاه نسبی ایشان و نیز اهداف قیام عاشورا را با به بحث گرفت و تأمین امنیت، اجرای حدود الهی، امر به معروف و نهی از منکر و احیای سنت جدش رسول الله را از اهداف مهم قیام حسینی بر شمرد و خواهان احیای طریقه و روش حسینی در جامعه گردید.

سخنران سوم این نشست علمی و فرهنگی حجت الاسلام استاد اصغری رئیس مدرسه علمیۀ توحید بود. ایشان که در مورد «عاشورا محور اخوت و همگرایی اسلامی» صحبت داشتند، در ابتدای صحبت از پوهنتون خاتم النبیین شعبه غزنی به دلیل توجه به مناسبتهای مهم و ارزشی اسلامی و ملی تقدیر و تشکری نموده و در ادامه افتخارات و نواقص گذشته تمدن اسلامی را مورد اشاره قرار داد و از تفرقه و نفاق به عنوان عامل مهم و ریشه بسیاری از چالش ها، مشکلات و بدبختی های جوامع اسلامی نام برد و برای عبور از بحران ها و چالش ها، اتحاد و همگرایی اسلامی را یک ضرورت تلقی نمود. استاد اصغری در بخش دیگر صحبت ها بیان داشت که برای همگرایی و اخوت اسلامی موارد و اشتراکات فراوانی وجود دارد که  قطعاً امام حسین و نهضت اصلاح گرایانه عاشورا می تواند یکی از موارد مهم آن باشد. چه اینکه به باور ایشان جایگاه نسبی امام حسین (ع)، جایگاه ایشان در احادیث رسول الله و اهداف قیام عاشورا مورد توافق و احترام تمامی جریان های اسلامی است و از این نظر می توان آن را به عنوان یک محور برای اتحاد، همدلی و همگرایی در جهان اسلام مطرح ساخت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *