[xyz-ips snippet="shamsi"]
There is nothing to show here!
Slider with alias none not found.

به منظور افزایش آگاهی و ارتقاء ظرفیت محصلین و اجرای پلان عملیاتی دانشکده اقتصاد، روز چهارشنبه، مورخ 16/8/1403 سمینار علمی دانشجویی تحت عنوان «موضوعات اقتصادی افغانستان؛ لتیوم و خط ریلی و نقش آن در اقتصاد» با حضور اساتید و دانشجویان، در سالن ابوریحان پوهنتون خاتم النبیین شعبه غزنی برگزار گردید. 

این سمینار که به ابتکار دانشکده اقتصاد برگزار شده بود، با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شده و با سخنرانی استاد فهیمی رئیس محترم دانشکده اقتصاد ادامه یافت. استاد فهیمی در این سخنرانی ضمن خوش‌آمد گویی به حضار و اشتراک کنندگان در برنامه، از حمایت‌های معنوی ریاست محترم پوهنتون جناب دکتر حبیبی و معاونت‌های محترم و نیز از زحمات دکتر محمد اسحاق مهدوی که زحمت راهنمایی دانشجویان را در  این سمینار را بر عهده داشت تقدیر و تشکر نمود و هدف از برگزاری سمینار دانشجویی را که از وظایف مهم دانشکده می باشد، ارتقاء سطح ظرفیت و توانمندی محصلان عنوان داشت. بعد جناب استاد دکتر مهدوی صحبت نموده و ضمن طرح موضوع، اهمیت و ضرورت موضوعات اقتصادی افغانستان را مورد اشاره قرار داد و هدف از برگزاری این سمینار را شفافیت و اطلاع رسانی در مورد ظرفیت‌های بالقوه و منابع زیرزمینی و پتانسیل‌هایی عنوان داشت که در افغانستان وجود دارد و ادامه داد که آشنایی با «اقتصاد افغانستان» باعث می‌گردد تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نسبت به سرمایه‌گذاری در این کشور اعتماد و رغبت پیدا نمایند. 

بخش دیگر برنامه، ارائه سمینار بود که توسط محمد جواد همتا، آیت خان احسانی پور و عبدالقهار فیضی از محصلان دانشکده اقتصاد صورت گرفت. آقای همتا نقش اقتصادی خط ریلی در افغانستان را به بحث گرفته و اهمیت آن را در اقتصاد افغانستان توضیح داد و افزود که افغانستان شصت و هشتمین کشوری است که به سازمان ریلی جهان پیوسته است و اکنون این کشور سه خط ریلی فعال و نیمه فعال دارد که به ترانزیت کالاهای تجاری می‌پردازد. جناب آقای احسانی پور هم در سمینار خود بخش دیگر این موضوع را پیگیری نموده و نقش اقتصادی خط ریلی را در افغانستان بیان کرد و افزود که با توسعه خطوط ریلی در افغانستان مردم این کشور شاهد کاهش هزینه‌ها، کاهش زمان رسیدن کالاهای تجارتی به مقصد، قرار گرفتن کشور افغانستان در چهارراه اقتصادی و برخورداری مردم از امکانات ریلی خواهند بود. 

ارائه کننده بعدی این سمینار عبدالقهار فیضی بود که در نقش لتیوم در اقتصاد افغانستان را به بحث گرفت. وی ضمن تعریف این ماده گران‌بها، نقش اقتصادی و کاربرد آن را توضیح داده و بیان داشت که با استخراج این ماده ارزشمند، در اشتغالزایی، رفع بیکاری و افزایش درآمد ملی تأثیرات مثبت و ارزنده ای رخ خواهد داد. 

پایان بخش این سمینار صحبتهای دکتر یوسف رضایی نماینده اساتید بود که سمینارهای ارائه شده را فراتر از سطح دانشکده قلمداد نموده و در سطح پوهنتون عنوان داشت که بایستی مورد توجه قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *