به منظور افزایش آگاهی و ارتقاء ظرفیت محصلین و کارمندان، دانشکده اقتصاد با همکاری کمیته فرعی آموزش الکترونیک، روز سه شنبه مورخ 29/8/1403 سمینار علمی تحت عنوان « اقتصاد رمز ارزها؛ چرا و چگونه؟» با حضور اساتید، دانشجویان وکارمندان اداری در سالن ابوریحان پوهنتون خاتم النبیین شعبه غزنی برگزار گردید.
این سمینار با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شده و اجرای دکتر یوسف رضایی آغاز شده و با صحبتهای استاد علی رضا حیدری آمریت دیپارتمنت اقتصاد در مورد سیرتاریخی پول، معرفی ارز رمز ها و تفاوت بین پول رایج و رمز ارز( کریپتو کرنسی) و بیت کوین ادامه یافت. استاد حیدری در این صحبتها رمز ارزها را یکی از پیشرفت های فناوری روز دنیا دانسته و خاطر نشان نمود که امروزه افزایش استفاده از ارزهای دیجیتال از طریق فضای مجازی برای انجام مبادلات به جای پول های کاغذی، با شکل و حجم بزرگ و غیر قابل حمل، رواج بیشتری یافته است و در استفاده از ارز دیجیتال، سعی بر این است که خصوصیات بد پول های رایج از جمله چاپ بی رویه و کاهش ارزش ناشی از آن وجود نداشته باشد. ایشان در بخش دیگری از صحبتها متذکر شدند که استفاده کنندگان از ارز دیجیتال، باید متوجه باشند که هیچکس در این سیستم در جایگاهی نیست که آینده بیت کوین را که یکی از مشهورترین نوع ارزهای دیجیتال است، پیش بینی کنند و در واقع هیچ ارزی را نباید ایمن از ورشکستگی یا شرایط دشوار دانست.
بعد، استاد جلیل کریمی معاونت اداری مالی پوهنتون در مورد معرفی بلاک چین (BLOCK CHAIN) سخنرانی نموده و بلاک چین را یکی از نوآوری های قرن بیست و یکم در بخش تکنالوژی عنوان نمود و آن را بستری برای ذخیره اطلاعات به صورت ایمن، شفاف و غیر متمرکز معرفی کرد. استاد کریمی در ادامه با تشریح نحوه کار این فناوری نحوه استفاده بیت کوین چگونه از این تکنولوژی را بیان داشت.